Rezervari pentru agentii

Rezervari pentru agentii

Companiile de transport care au optat pentru sistemul de rezervari REZMax, pot da agentiilor posibilitatea de a inregistra rezervari, pe langa vanzarea directa de bilete.

Rezervari provizorii

Rezervarea provizorie este utila atunci cand agentul trebuie sa astepte efectuarea platii. In acest caz, acesta are posibilitatea sa apese buton Rezervare provizorie in pasul final al rezervarii.

Aceste rezervari tin locurile ocupate, insa ele expira. Timpul in care acestea expira poate fi setat din Administare > Optiuni, unde se pot pune 2 limite, una relativ la data rezervarii si alta la data plecarii.

Agentul va avea in consola o lista cu toate rezervarile provizorii de unde poate sa le acceseze si sa le valideze usor sau sa le anuleze.

Rezervari simple

Pe langa rezervarile provizorii, acum agentiile pot face si rezervari simple. Singura diferenta fata de rezervarile provizorii este ca acestea nu expira.

Aceasta facilitate trebuie activata pentru fiecare agentie in parte. Din sectiunea Organizatie, pentru companii cat si pentru agentii se selectaza Rezervari gratuite in caseta Operatiuni acceptate. De mentionat ca agentiile au disponibile doar operatiunile selectate pe companie.

Transformarea rezervarilor in bilete

In cazul in care rezervarile se confirma si calatorul cumpara biletul, rezervarile pot fi transformate in bilete din ecranul de vizualizare/modificare rezervare (se poate ajunge la acest ecran prin cautarea codului de rezervare sau a numelui de calator).

Acest lucru poate fi facut fie de un agent de la agentia care a initiat rezervarea, fie de administratorul companiei de transport pentru care s-a facut rezervarea.

Indiferent cine transforma rezervarile in bilete, autorul lor ramane agentul care a initiat rezervarea, deci comisionul se va duce catre acesta.
Înscriere

Înscrieți compania dvs. pentru a fi prmovată pe Autogari.RO: